ТУРЦИЯ: НЯМА ДА СТРОИМ АЕЦ ДО ГРАНИЦАТА ВИ

Вашият коментар

Турция няма да строи атомна централа до границата с България.
Това е заявил турският външен министър Ахмед Даватогл пред с българския евродепутат Евгени Кирилов (БСП). Разговорът се провел по време на официален обяд, където били поканени и двамата.
До края на тази седмица се очаква Турция да представи официална позиция за инвестиционния си интерес в енергийна централа в пограничния с България район. Анкара няма да строи атомна централа в близост с България, каза турското консулство на запитване на областния управител на Бургас Константин Гребенаров, съобщава БНР.
Както OFFNews съобщи, новината, че Турция планира да строи АЕЦ или ТЕЦ край Инеада, разбуни местното население. Инеада отстои само на 5 километра от българското село Резово на Черно море. На 31 октомври т.г. мащабен протест се надигна в близкото до Инеада село Беандик. Там се събраха над 200 души, а протестът бе охраняван от жандармерия.
Въпреки уверенията на властите в съседната ни държава, от българската партия „Зелените“ коментират, че дори евентуален строеж на ТЕЦ ще предизвика екологични проблеми в района.

OFFNews.bg

кажи НЕ!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: