ЗЕЛЕНИТЕ: ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА НЯМА БЪДЕЩЕ! (ВИДЕО)

Вашият коментар

Десетина души се събраха пред Народния театър „Иван Вазов“ на протест против ядрената енергетика. Те носеха противогази и плакати, на които пишеше : „Ядрената енергетика няма бъдеще“, „Сигурни атомни централи? Ха – ха- ха“, „Не на руската ядрена мафия“.

С това ПП „Зелените“ отбелязват неофициалното начало на кампанията за негативен отговор на референдума. Той ще се проведе на 27 януари, а въпросът ще бъде: „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?“

Петко Ковачев от „Зелените“ припомни, че те са подали заявление в ЦИК, че искат да са страна в референдума за отрицателна позиция. На мирния протест имаше и хора от Европейската зелена партия, които пътуват към конгреса в Атина. Те пътуват с т. нар. „зелен влак“ и спряха в София, за да подкрепят тази позиция.

„Това е кампания за отговор: „не“. За разлика от някои партии, които призовават да не се участва изобщо да се бойкотира референдума, ние смятаме, че трябва да се участват и да се отговори с „не“, каза Ковачев. Той обясни, че има големи пропуски в закона за референдумите и те са неясни. С кампанията си те ще информират хората защо не трябва да има ядрена енергетика.

 

БГНЕС

кажи НЕ!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: